От януари до март 2024 г. природния газ  е поевтинял с 34%.

...
От януари до март 2024 г. природния газ  е поевтинял с 34%.
Коментари Харесай

Природният газ поевтиня с 34 на сто от началото на 2024 г.

От януари до март 2024 година природния газ  е поевтинял с 34%. Сравнението на цените на енергийните източници през март тази година демонстрира, че синьото гориво е най-изгодният избор за българските семейства (0,10 лева./kWh с ДДС).Природният газ възвърна позициите си на евтина, икономична и екологична сила за отопление, като броят на семействата, които го избират и по този метод пестят от разноски за сила, продължава да нараства, заяви Нова тв.

На фона на устойчивия спад в цената на природния газ, от 1 юли тази година се отстранява по-ниската нощна цена за електрическа енергия и потребителите ще заплащат тока на една цена. Това значи, че отоплението на електрическа енергия ще стане още по-скъпо. Трябва да се отбележат и измененията в Закона за енергетиката, съгласно които от 1 юли тази година влиза в действие цялостна либерализация на пазара на едро на електрическа сила.

На фона на очертаващия се растеж в цената на електрическата енергия, цената на природния газ се намалява осезаемо, като прогнозите са наклонността за спад да продължи и през идните месеци. Потребителите, които се отопляват с природен газ, останаха по-спокойни и в разгара на зимния сезон сметките им се оказаха доста по-ниски спрямо тези, които са избрали отопление с електрическа енергия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР